Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Perfekt"

Det finns sånt som jag inte vill prata om. Eller mer sånt som jag inte vill erkänna ens för mig själv. Inför alla andra visar man bara upp det som ser ut som det perfekta. Det ideala. "Titta hur perfekt mitt liv är! Kolla! Ser ni hur bra vi har det? I vårat kärleksfyllda liv tillsammans finns det inga skavanker, eller hur, det ser ni väl? Helt underbart har vi det hela tiden!" Men där emellan, där dyker det ibland upp tjafs om småsaker som för den ena är stora saker. Man blir sviken men ändå så håller man fast vid personen för att man älskar den så mycket och man tänker att det här var nog vändpunkten, efter det här kommer allt bli bättre.




Prosa av Amanda Cedervall
Läst 317 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-08-04 16:03



Bookmark and Share


    Nicklas VIP

Ja, det är så samhället ser ut. I diverse sociala medier så ska man visa upp den där perfekta fasaden. Aldrig förstått mig på det. Samtidigt förstår jag ju ändå att man inte visar upp dystra saker. Ungefär som när någon frågar hur man mår, om man då råkar må dåligt och svarar ärligt, då blir den som frågade obekväm. Folk vill helt enkelt inte veta. För man kan inte hantera det.

Träffsäkert skrivet.
2015-09-22

    Jag är fan större än Sartre
Bra språk! Angenäm läsning.
2014-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Amanda Cedervall