Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
retro


Spelbilden är din (vad minns du?)

 


Din välpolerade förvridna spegelbild


Där!


I kalken på översta hyllan


Något flammig som feber


Men genomborrande klar


Ingen idé att försöka värja dig


Gräv djupare, nostalgi och minnen,


långt in på natten


Gräv girigt


Tänk om du skulle våga tala


 


Din suddiga transparanta spegelbild


Här!


I rutan ut mot gården


Fullständig, lämnar inget åt fantasin


Men döljer ändå allt du vill


Talar du med den?


Svar i gåtor bara du förstår


Döda den med eld och vin


Djävulen har redan tagit den


Döda igen


Gå upp från din dvala


 


Din uttunnade mörka spegelbild


Då!


I ögonen hos en annan


För svag för att slåss emot


För stark för att inte beröras


Aldrig har du lämnat henne


Gå dit tillbaka


Hämta hem det som är ditt


Gå dit igen


Om du fortfarande är drogad


 


Din gnistrande vassa spegelbild


Nu!


I obduktionslampans reflex


Vacker, enbart vacker


Härjad men orörd av livet


Allt du inte ville gjorde du ändå


Du gick för långt in i din själ


Älska svalt


Din blekhet klädde aldrig i vitt


Älska kallt


Du svarade utan att någonsin bli frågad




Fri vers av theperna
Läst 208 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-04 20:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna