Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krigarinnor

Vi är systrar
kvinnor
krigarinnor.

Vi kämpar idag
för i morgon
för allt som redan hänt.
All skam och alla händer vi redan känt.

Som tryckts emot och upp intill.
Nära tysta hot,
och höga hån långt ifrån.

Vi ställer oss upp
växer starkare längre.
Och snart.
Snart nu.
Klappar vi patriarkatet på huvudet.
Duktig pojke.




Fri vers (Spoken word/Slam) av karinhj
Läst 198 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-08-05 22:15



Bookmark and Share


  Mow Dean VIP
Jag tycker att vissa texter som är politiska/samhällsengagerande tappar ofta bort det poetiska...

Men du skriver så rytmiskt, och med så väl valda ord. Jag tycker om det här.

Du skulle bli talskrivare åt någon politiker - det skulle få sånt genomslag!
2016-10-02

  S.A.I. Steve Lando VIP
Må matriarkatet vinna samt sedan för evigt härska.

Gott framfört!
2016-10-02

  1001
Riktigt bra. Inspirerande. Gillar slutradera särskilt. Skrattade till av en igenkänning, kvinnokriget som blir till ärr och fantomsmärta, vi måste ju ofta leva med minnen av sånt som aldrig borde ha hänt. Och insikten att man får skylla sig själv. Lyfta sig över det, patriarkatet. Stå upp och vara det vi är, människor. Både män och kvinnor.

2016-09-18

  objekt3
I somliga länder har de kämpat hårt för "inna" som ändelse på titlar
2016-09-17
  > Nästa text
< Föregående

karinhj
karinhj