Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Juno

 

 

ser jag. fjunen. ljusfångare på kind. lilla hand. ser jag
allvisa ögat. djupet. bor där inne. också det som ska bli.
men här fullkomligt. nu.

du bär fälten. andedräkten klär dig. fågelvingars styrka.
gult. Aijgii skrattar jag hör det tydligt. och dikterna
glöder. samlas. sjunger dig in i världen.


vagga mig tillbaka till det tidiga med blicken. detta sammet
jag är en vaggabond. omvänt nu. vi tar det från här. alltid.
från. låt foten vila i min hand. där finns all plats. jag
plockar rosor mera rosor. ljusrosor. kindrosor små. så länge det behövs.

och lite till.

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anita Westin
Läst 420 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-08-06 14:17



Bookmark and Share


  aol
Så vacker fin utstickande dikt gillas
2014-09-24

    ej medlem längre
här har någon läst Veronicas bok av Ajgi. andra stycket gillar jag mycket.
2014-08-09

    J. Herward
Annorlunda interpunktion, det gillas!
2014-08-09

  TrollTörnTrappan VIP
Fjuno, ljusro, gult o djupt! Gillar den skenbara motsägelsen i "omvänt nu. vi tar det från här. alltid."
2014-08-09

  Deva
mycket vackert, med en särskild ton!
2014-08-07

  Ingrid Trolle
Underbart mjukt
och fint
låt foten vila i min hand
så vackert
2014-08-06

  Nanna X
ljuvlig vaggvisa
2014-08-06

  kerstin skriver VIP
åh, vilken härligt sprudlande! jag ler åt alla rosor på slutet, länge tror jag det sitter kvar
2014-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Anita Westin
Anita Westin