Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ändå flyger vi


vi är inte byggda för att ha socker omkring oss
hela tiden
vi är inte byggda för att ha information omkring
oss hela tiden
vi är inte byggda för att titta på en skärm hela
dagarna
vi är inte byggda för att sitta på en stol hela
dagarna
vi är inte byggda för att trängas med en massa
människor på en liten yta
vi är inte byggda för att fara fram i hundra
kilometer i timmen eller tio gånger fortare

ändå flyger vi

som den lessna blåskimrande skalbaggen som
knuffas ut från sin gren och faller genom tiden
flyger vi

in the middle of a cloud
sjunger John Lennon
in the middle of a cloud I call yor name

vi är byggda för att bara få tag i den gnutta
socker som är puls för vår energi
vi är byggda för att få reda på hos handlarn
att jaha Hanssons ska tjära taket
vi är byggda för att få grönt in i ögat när vi
ser på gräs som kysser vind
vi är byggda för att stå raka i ryggen med
tyngden vilande på hälen
vi är byggda för att ha en arm av nej
eller ja mellan varann
vi är byggda för att ha en längtan att
släntra mellan träden där borta

ändå flyger vi

ändå sitter vi som ett domnat V med
hörlurar kisande över en laptop
med han bredvids armbåge i sidan
och med kolapapper upp till örona
i en prick av plåt mellan molnen där
hela byn får plats

avklädda den nakna
skräcken att krossas
så länge vi visslar

flyger vår evighet inom oss
mellan störtande almanackor
och ljusa pillerpåsar och eld





Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 267 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-08-07 20:39



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Den här storjättemycketgillar jag!!
För den är sann, den har allvar, den har puls och den har humor! Skulle vilja höra den läsas högt!

2014-10-13

    © Birgitta Wäppling VIP
En annorlunda dikt, där de avslutande raderna (från "ändå flyger vi, d v s de sista 3-4 styckena) sätter pricken över i. Där lyfter dikten och ger läsaren många tankar att reflektera över.

2014-09-21

  Connie
En text att verkligen reflektera över! I den inre världen flyger vi över gränserna på ingen tid alls!
2014-08-24

  andrasidan
Observant och poetiskt
2014-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm