Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

INGENTING BESTÅR

Hastigheten är allt
Avståndet inget

Rummet är avgränsat
Av tidens mätsticka

Varat består
Ett andetag

Döden är den evige
I väntrummets korridor

Skynda dig
Genom minuterna
Och alla år

Dödens följeslagare
Följer i dina spår

Födandet för framtiden
Vidare

Du är enbart
Ett naket ögonblick
Som irrat
I civilisationens snår

Skynda dig
Lev nu
Ingenting består






Gurra




Fri vers av gunnnar nylund VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-08-09 14:30



Bookmark and Share


  bittemi VIP
En fin text om att leva det korta ögonblick man har
2014-08-10

  Palett
En mycket bra text med uppmaningen att leva i nuet, att förvalta vår tid här !
2014-08-10

  Chawa VIP
En text att stanna upp vid...
Fångades speciellt av
"Du är enbart
Ett naket ögonblick
Som irrat
I civilisationens snår..." - säger mycket... men jag tar mig trots allt tid till att lukta på blommorna, de tröstar mig igenom mitt nakna ögonblick här...

2014-08-09

  KattenKin VIP
Fint.
2014-08-09

  gunnnar nylund VIP
Aj, jag menar... för den skull får vi inte
missa att lukta på blomman...!
2014-08-09

  gunnnar nylund VIP
Nja, ingenting får ta´s för bokstavligt,
vårt skyndande är ganska så kort
i förhållande till tidens måttstock mätt.
Vi måste leva mer i nuet, för i morgon
är det borta. Skyndandet skulle man
väl kunna beskriva som upplevelser i många...nu... många ögonblick... jaa
för den skull får vi missa att lukta på
blomman ordentligt. Knepigt det här...
hoppas du förstår vad jag menar.

2014-08-09

  Staffan Nilsson
Ska man verkligen skynda? Från blomma till blomma?
Den som gräver sig en grop som myrlejonet verkar må väldigt gott ...

Eller har jag misstagit mig?
2014-08-09
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP