Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I mörka vatten

I mörka vatten blir två själar en.
Midnattskyss föds ur längtan, sen.

När stjärnorna vandra över himlakropp.
Sköljer bort synder från midnattsdopp.

En oskyldig kyss från jungfru sval.
Sätter den unge i kärlekskval.

Jungfrun bjuder den skatt hon höljt.
Då pojke nu man under vattnet döljt.

Barder i tider svunna sjunger nu denna sång.
Om jungfrun i mörka vatten under midnattslek lång.




Fri vers (Fri form) av Destikado VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-22 01:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Destikado
Destikado VIP