Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sagan mitt i dagen

Mitt ibland röster
bekanta och andra
mitt ibland trygghet
och värme och ro

ser jag ett moln
börjar tankarna vandra
- undrar var sagan
bäst bygger sitt bo?

Var finns en stig
till den gamle och havet
var ligger Soria
Moria slott

vart ligger jättens
hjärta begravet
var är den väg
som den älskade gått?


Mitt i en dag
med kaffe på slaget
mitt i ett nu
när solen är stark

finns det en skugga
som smyger i haget
hörs det en trast
från en vildvuxen park

törnrosens fågel
med rosen till kvinnan
som är en doft
och en längtandets kyss

hon som är du
och fanns där långt innan
sagan jag drömde
ett ögonblick nyss




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-08-10 21:50



Bookmark and Share


  Minkki VIP
undrar hur den skulle låta om du läste in den, fin rytm och melodi
- Soria Moria associerar jag bara till Norge, har det en litterär anspelning? jag är så fruktansvärt obeläst, minns någon sång med namnet
- skönt lyrisk, med sagomotivet
2014-08-16

    ej medlem längre
Klockren ,men skulle vilja ta bort "sitt"
i "Undrar var sagan bäst bygger sitt bo"
2014-08-11

    ej medlem längre
Hoppas den här kommer in i ett samlingsverk över Stora dikters varande
2014-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP