Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarens sista suck

I fönstret mitt emot

hänger en vit tröja,

svänger som ett spöke.

 

Sommaren slutar

i en dov suck.

 

Tärnorna är redan borta,

flyger mot Afrika

 

En utandning till,

och sommaren somnar stilla

på bädden av torra löv och mossa.

 

(1994-08-05)




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 227 gånger
Publicerad 2014-08-12 20:14



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Hmmm... var du inte lite tidigt ute att dödförklara sommaren det året...? Sommaren -94 var varm och vacker ett tag till vill jag minnas... Men man kan ju vilja vara före sin tid förstås... :-)
Hur som helst, du har här lyckats med att förmedla en uppgiven och vemodig ton inför sommarens borttynande.
2014-08-14

    papillon
"Warte nur, balde
ruhest Du auch"
2014-08-14

    papillon
"Warte nur, balde
ruhest Du auch"
2014-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP