Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Cirkus Titanic


Cirkusen

vad gör jag
när cirkusen finns utanför huset
och kamelerna betar ringblommor och rabattens ölandstokar
när små barn bär cylinderhattar
och springer ikapp ner mot stränderna
där mannen i båten ror bort mot djupet

när jag går här och försöker att leva också ikväll
också när musiken inifrån det stora tältet
spelar låten från Titanic
och flickorna i de prickiga kjolarna dansar tillsammans
på tå över den vajande ängen

när det är en kväll under avgrundsmoln
och hon som var frun till mannen i sjöns enda eka
kom till platsen för att fråga mig
om allt var bra nu

om det var en kväll för clowner eller tigrar
för barn eller gubbar

och jag svarade henne
att jag inte visste för jag kom nyss
kom under de dansande ballerinornas frasiga kjolar
kom och nådde nirvana
kom och var där när ängen blommade
men visste ändå inget om livet

inget om kvällen inget om himlens vindar
inget om båten som låg här nyss
och sjöng sin sång om vågor och fåglar
inget om cirkusen eller om orkestern
som spelade Närmare Gud till dig
inget om något som hon själv inte visste

och hon som frågade mig
som om jag ännu fanns till
klappade mig på huvudet
krympte mig i sin hand och sa
att tiden är ingenting

ingenting ingenting ingenting

att tigrarna med nätter och dagar
i sina pälsars mönster
skulle vandra längs stranden
där mannen landade ekan

att ett barn är ett barn
en man är en man
och flickorna därborta är allas döttrar
de som från idag äger vindarna

och hon tog mig till tältet
där clownerna bodde
för att få mig att gråta
och sedan leva

tog mig som ett barn i handen
stal cirkusdirektörens hatt
för att kröna mitt huvud

för att få mig att sedan springa
med de andra
mot en strand
med vilande tigrar

vad gör jag som försöker att leva
i en kväll när orkestern spelar
och allt är sent
på kvällen




Fri vers (Prosapoesi) av Peter Olausson VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-08-14 20:56



Bookmark and Share


  i af apa
riktigt bra på riktigt...!
2014-08-19

  Ljusletaren
Så uppfriskande härligt att få läsa dessa ord om att leva fullt ut i livet. Underbart skaldat/ kram
2014-08-19

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Ståtligt om Sverige av idag.
Berörs särskilt av att någon äger vinden. och att det finns prickiga kjolar vilket är det värsta jag vet (brytningsfel)
Men det blir ett intressant val om några dagar.

2014-08-17

  Connie
Otroligt bra text!
2014-08-17

  Ingela Svenson VIP
Enastående bild, när livet försöker smita undan, in under en sten. När
hjälpen ut är en hal hand du inte längre fömår gripa...
2014-08-15

  Eva Langrath VIP
Texten berör mig så starkt att jag saknar ord, Bokmärker för att återkomma till orden.
2014-08-14

    ej medlem längre
Cirkus tigerbrand kom jag att tänka på.........
2014-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP