Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom Paradiset




Hundarnas avlägsna skall och gläfs
Från Byar i morgondimma

Stockrosor.Blåklint och Vallmo
Blommande
Bredvid böljande sädesfält

spränghål i en husvägg
Röklukt

Här har man rensat undan
felaktiga människor

Så idylliskt Vackert.

Bara det sprängda Hålet
Bland grönskande Svinmålla
Skriker ut sin Ångestfyllda
Vanmakt i mitt Öga

Tänk om jag slapp undan

Alla dessa frågor
som inte har något Svar

Och som ständigt jagar mig

Vågorna slår mot vittrande Kalksten
Runtikring Evighetens Melodram

Tänk om jag slapp undan
Bara
Vara ett "vackert barn av sin tid"

Tills den tog slut.

Utan tankar på det Ohållbara
Otänkbara.Orättvisa

Därför........att jag befinner mig
bakom Paradiset.Inte framför
eller Inuti. Min haltande Arvedel







Fri vers av Sefarge VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-08-15 11:48



Bookmark and Share


  stig wikman
VACKERT
SKRIVET.

( i love that )

KRAM TILL DEJ .
2014-08-16

  Marita Ohlquist VIP
Bra text.
Sätter igång tankeverksamheten.
2014-08-15

    ej medlem längre
Mycket bra!
2014-08-15

    Jag är fan större än Sartre VIP
Det är märkligt att människan hela tiden upprepar sitt hemska beteende, men det är klart; så länge religion finns kommer utrensning och krig pågå.
2014-08-15

  KattenKin VIP
Håller med föregående skribent.

Vackert frågande med ångestfylld vetskap om att svaren är utom räckhåll.
2014-08-15

  Staffan Nilsson
En vacker (om det går att säga så) bild av utsatthet.
Raderna:

"Man har rensat undan
felaktiga människor"

"Och som ständigt jagar mig"

"Tänk om jag slapp undan"

"Tills den tog slut"

talar alla om fasan att bli nästa att ratas.
2014-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP