Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Äkta kärlek

Gamla svenska uttryck
har liksom inte hunnit
springa ikapp tiden.
Uttrycket äkta makar
präglades en gången tid;
när homosexualiteten
ännu inte förekom;
på den mediala agendan.
Äktheten manifesterades
med äkta ringar av guld.

I vår Pride-era;
vad är det som är äkta;
och vad är det som är oäkta?
I stället för att säga
äkta make eller maka,
kan man istället säga:
"Det här är min äkta kärlek".




Prosa av Valter Örn VIP
Läst 225 gånger
Publicerad 2014-08-15 14:05



Bookmark and Share


  Klara Ord VIP
Bra förslag!
2014-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP