Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ondskan



Den fallna ängeln

kastar sin skugga,

Han med horn
och svans, hög panna
och lömska ögon

lurar bakom hörnen

Sjukdomstillstånden
och diagnoserna

förklarar




Jag vet inte var
den mest är,

hur många ansikten den bär

men jag tror den är här

mitt i vanligheten


I likgiltigheten
som pratar byråkrati
i sin grå kostym;

"Det är inget personligt
absolut inte,
aldrig det...

bara reglerna
vi lyder"


I den långsamma
förskjutningen av vår syn

Där plagg för plagg kläs av

och människan står sen
förtingligad

som något annat

Smuts, ohyra, parasit..

Nedvärderingen blir ett sätt att tänka

mitt i fredagsmys och tacosås
tassar den

kanske är den allra farligast där

där vi aningslöst, utan att reflektera,
utan att mena något med det

låter den få grogrund

kanske kan den slå rot
i varje hjärta?



Hur lätt är det egentligen

att avstå sin mänsklighet?

Hur enkelt är det

att låta likgiltighet ta över?





















Fri vers av bittemi VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-08-24 12:17



Bookmark and Share


  aol
En stark sann ruggigt sann skrift likgiltigheten brer ut sej
2014-08-24

  Bibbi VIP
Suveränt bra.
2014-08-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Mycket bra och tankeväckande text! Civilkurage är en bristvara idag. Den var den förr också. Att följa med strömmen ter sig lättare. Att vara likgiltig för andra människors lidande.
2014-08-24

  KattenKin VIP
Mycket bra text och frågeställning!

I likgiltigheten och det accepterande ja-sägandets och den blinda lyda-order-hierarkin bor den största farsot av ondska världen skådat.
2014-08-24

  Marita Ohlquist VIP
Texten påkallar uppmärksamhet!
Hur tänker och känner jag?

2014-08-24

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket stark text...mänskligheten behöver vakna...
2014-08-24

  Lars Hedlin
Stark och tankeväckande!
2014-08-24
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP