Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svensk politisk dubbelmoral

 

Människans egoism är fantastisk

likväl som den svenska dubbelmoralen är grotesk

När någon här ska låtsas vara snäll

så kommer de gärna med något slags positivt gnäll

 

Om att si och så ska du tänka

och att just du har råd att skänka

Men när det kommer till deras egen plånbok

då ramlar moralen ihop till ett äckligt hopkok

 

Om att alla arbetslösa är lata människor

att hemlösa frivilligt går med trasiga skor och utomhus bor

Om att cancer och reumatism inte är någon allvarlig sjukdom

utan bara ett fuskande sätt att stjäla folkets egendom

 

Men en svensk som i sin rika omgivning inget äger inget har att ge

mår fruktansvärt illa av att här betraktas som en värdelös råtta och tvingas be

Om allmosor för att överleva några dagar till

men om detta tiger makten still

 

Deras städning innanför egna dörren

blir att sopa de inhemska problemen utanför dörren

Sen står de på scenen och tillverkar falska bud

med en låtsastillverkad gloria och pratar som Gud

 

Som om de betalade ur sin egen börs

pratar de om sin guda liknande givmildhet så det i all världens salar hörs

Men som de maktgalna girigburkar de blivit som rik

går de över egna utsattas lik för att bevisa sin vänliga falska världspolitik

 

Om detta stod det redan i bibeln

men Jesus genomskådade skiten

Visade den fattige som den gode när han gav trots egen smärta

och den rike som en skådespelare utan hjärta

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-08-19 22:03



Bookmark and Share


    AA VIP
Mycket bra och tänkvärd text.
2014-08-20
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP