Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cirkusens avsked

Åter från världen där kamelerna vandrar
där clownerna målar åskmolnen
i vitt och rött och med stora ögon

och det är dag nu och föreställningen är över
orkestern har lämnat tältet öppet
med sorgsna flikar av canvastyg som tigrarna solkat

dag nu och andra förlåtar öppnas
av den eviga sydvästens lystna fingrar
genom skogens gröna slitsar

dag och jag luktar åter gott men vet inte varför
- ja, tvål och vatten och ett knippe citronmeliss
över den badade kroppens renade porer

men inte varför doften skulle betyda något
en dag i augusti med fallande löv
när musiken vandrat vidare mot andra arenor

när jag har större anledning att tänka på BNP
och inte är någon vacker blåklocka eller ölandstok
och bina slutat att svärma för i år


Cirkusens vagnar rullar förbi mitt hus
och tigrarna stirrar genom öppnade fönster
mot huden av igår som jag hängt på klädstrecket för att torka

och jag ser clownernas moln lunka i takt
med den ångande karavanen
i riktning mot hägrande fjäll

ser och hör vindarna spela genom blanka tromboner
som står staplade på den sista vagnen
innan vägen tar slut, och kaffet i koppen stelnar för natten




Fri vers (Fri form) av Peter Olausson VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-08-22 09:30



Bookmark and Share


  Minkki VIP
vilken underbar tanke att klä av sig sitt skruttiga skal och hänga det på tork - fast du uttrycker det elegantare
2014-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP