Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så som det kan gå till i vår värld...


Katt och Råtta

Bland tallbarr och bruten kvist
över mossa, mellan lingonsnår
I sin naturliga hemvist
lämnar musen knappt synbara spår

Katten vant sin kosa styr
bort från stadens gråa värld
För ett lekfullt äventyr
så som den blivit lärd

Musen irrar kring
till synes utan mål
Ben fulla av spring
passerar hinder utav stål

Katten slickar rent sin päls
öronen är på spänn
Vid järnvägens blanka räls
får nosen nått\' på känn

Musen inget anar
stannar sedan till
Katten på den spanar
ligger vaksamt still

Konfrontationen dem emellan
är för den ene lek, den andre kamp
Musen vinner sällan
vittnar liket under rutten svamp







Fri vers av hawkeye
Läst 223 gånger
Publicerad 2006-04-01 08:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

hawkeye
hawkeye