Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi behöver mer invandrare!

Visste du att Sverige har en yta på 449 964 km2, det vill säga att vi till ytan är det femte största landet i Europa men med bara 9,5 miljoner invånare!

Detta kan jämföras med Tyskland som har nästan 82 miljoner invånare och har 8,6 mer invånare per m2 än Sverige. Tysklands yta är 357 168 km2, Tyskland ligger på en sjunde plats i yta men har så mycket mer invånare än Sverige.

Vad vill jag komma med detta? Jo, vi är livrädda för invandring, trots att vi är extremt underbefolkade. Skulle vi uppnå en ökning med det dubbla så skulle vi vara nära 20 miljoner invånare och kommer med det att expandera likt en supermakt i fråga om företag, ekonomi, opinion, forskning och samhälle.

Sverige är idag underbefolkat och kan inte växa i den takt som Europa gör, vår ekonomi stagnerar och förblir vad den har blivit och utan tillväxt är ett land förlorat. Felet många dock gör är att ta emot utan att integrera vilket inte bra, inte alls bra!. Sverige behöver ta emot cirka en halv miljon flyktingar under en tioårs period per år, men med fokus på integration! Vilket är ett måste……

Då kommer Sverige att till antalet närma sig en population med stark marknadskraft och med ett växande tillskott i statskassan som ger mer än vad det tagit ut. Att som SD säger att flyktingar är utgifter är helt fel, de är inkomster som genererar pengar på sikt. Men framför allt handlar det om att hjälpa, inte stjälpa våra medmänniskor runt omkring.

Tänk på att du levt i ett land som är världsmästare i fred under århundraden, men som plötsligt blir bestulen på allt och lite därtill. Vi kan inte föreställa oss hur det är att komma från en krigszon, eller en hungersnöd. För vi har i stort sett alltid haft mat på bordet.

Våra barn lever med denna visshet, utan att blinka. Våra färder hade det knapert men behövde aldrig svälta. Vi är en generation som fått det bästa utav det bästa, men tar det alldeles för givet genom att hindra invandring. Möjligheterna finns alltid i att hjälpa, förse och bidra med stöd till människor i nöd. Glöm aldrig det! Rösta rätt min vän….




Fri vers (Fri form) av stefan.g
Läst 305 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-08-24 10:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

stefan.g
stefan.g

Mina favoriter
Hur du vill leva