Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fram för den, framför den!

Det sägs mycket ofta att det är
insidan som räknas allra mest
det är den vi skall se, ta till oss!
Men det är ju utsidan på en som folk
reagerar och agerar för. Hur man är
klädd, ja valet av kläder och skor, det
kommer ju mest upp på tapeten.

Folk kan till och med säga om andra
till mig "Hur kan de klä sig så?" jag
brukar svara, de är ju hela och rena
det räcker gott för mig.

Att få se någon som klätt sig efter sin egen
stil och smak, det är ju helt klart underbart.
De lyser upp med sin klädstil och där syns ingen
rädsla alls, de tycks trivas så gott i det de har på sig.

Och häromdagen hörde jag i ett radioprogram om
hur folk var klädda på jobbet. De flesta var likadant
klädda som sina arbetskamrater. Varje yrkesgrupp
hade sin klädstil. En enda grupp skiljde sig ut ifrån
den mängden, det var författarnas. I den samlingen
hade alla klätt sig efter sin smak sa berättaren och
det var så härligt att få se så många olika klädstilar
som lyste upp så glatt i tillvaron.

Jag kan även tänka mig att konstnärer har samma
fria lockande klädstil! Fram för den, framför den!











Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-08-25 11:06



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Tänk vilken dröm att kunna klä sig som en författare. Jag har ofta nog undrat över vilket slag av överdragskläder som pryder en sådan kropp. Eftersom författandet är ett arbete borde det förstås för även denna yrkesgrupp kunna finnas en sorts uniform. Åtminstone just då de jobbar. Hur ska en annars känna igen den yrkeskåren? Vilken strålande idé. Fast hur går det med dubbeldiagnoser? De vilka är främst snickare men skriver deckare på semestern? De kanske kan göra som Tore Skogman. Gå i svenska flaggan färger, där framsidan är snickaren och boksidan då istället är författaren?
2014-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt