Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
allt i världen är byggt runt Åkersberga från begynnelsen så ni förstår hur många det vill bo här i Åkersberga


i mitt land Åkersberga

ner för gatan vandrar jag glad nyfiken på omgivningen jag hör
skratt jag känner värmen mot min kropp vinden i mitt ansikte

jag hälsar flyktigt mot bekanta på vägen mot centrum fåglarna
sjunger sin glada symfoni dom tappar aldrig takten eller sjunger

falskt under hela sin livs tid otroligt dom sätter var enda ton jag
ser citron fjärdilar försöker sätta krokben på mej retsamt flygande

framför minna fötter cyklar som svävar fram tyst och lugnt mot
den svarta asfalten bilar kommer morrande förbi likt lejon på

savannen lastbilar som pustande elefanter dundrar förbi helt
underbart jag ser katter hundar smala ,skäggiga, farbröder som

åker runt på sina metall hingstar dom ser farliga ut men
bakom och under västen så är dom både gulliga och rara med

lång stubin mer längre en dom vanliga utan väst vi är
mångkulturella sverge ett land med mycket olika lika

ovanligt som alla lika ovanliga allt finns i mitt land Åkersberga
både elände och glädje frustration kärlek hat pressas som

överallt Åkersberga mitt land allt som ligger runt det är mitt
universum där finns varken drottning eller kung den tiden är

förbi och passerad när allt detta finns i en vacker frihet varför då
betala dyra pengar för att titta på djur inlåsta i bur ? låt dom leva fria




Fri vers av den nakna poeten
Läst 195 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-08-28 00:14



Bookmark and Share


    Erika H
Du bjuder på en resa i ett nu. Det bästa med nu är att det finns ett oändligt antal sådana. Gör man som du, stannar upp och är i nuet blir det så mycket häftigare.
Skön text med många bilder att vara i.
Tack för resan.
2014-08-28

  Magica VIP
"Målande" beskrivet.
2014-08-28
  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten