Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kemi


Ett budskap

Allt börjar med en simpel blick, eller ett vanligt handslag utanför ICA, med den där äldre damen som alltid är ute på promenad med hunden klockan 17 varje eftermiddag. Just den där vänliga blicken med tillhörande, tilltalande leende, som blir till ett "hej", som leder till ett handslag eller kanske en kram, där kemin känns total.

Tänk dig den äldre damen du hälsat på, ni upptäcker att ni har samma värderingar, samma tänk och samma smak på inredning, där åldern verkligen inte har någon som helst roll.

Du blir medbjuden på promenad av just denna damen, ni kommer till en bänk, gammal gjord av något som under all smuts liknar ek, den ligger mellan ett skogsområde och den yttre delen av stan. Hon sätter sig försiktigt och delar ett äpple med dig, ni sitter helt tysta, äter ert äpple och känner hur allting runt om er är alldeles fridfullt och tyst, där ni skapat ert första harmoniska minne, tillsammans, bara hon och du.

Ni går längst ån och skrattar hjärtligt åt att hon förra veckan råkat beställa hem en gammal brun blommig lampskärm när hon egentligen faktiskt hade beställt ett överkast med liljekonvaljer med kors sydda mönster på, hon skrattar och berättar om hur tokigt hon tycker att allt med datorer och tekniken är idag, eftersom även du älskar allt som har med de gamla tingen att göra, helst skulle du vilja ha den där telefonen med trasslig lång sladd hemma på väggen.

Det går en vecka och du bestämmer dig för att bjuda in damen på mat och självklart går du över för att på bästa och mest humana sätt bjuda in henne. Du ringer på hennes dörr och en ung kvinna med vit rock öppnar dörren. Du frågar henne om den äldre damen är hemma då du tänkt bjuda henne på middag men du får veta att den äldre damen inatt somnat in.

Du vandrar hemåt som i ett stort frågetecken. "Vad fort allting gick? Tänk om jag hade frågat en dag tidigare, jag hade ändå hunnit efter passet som jag gick av 14:30 så hade vi hunnit gå ut med hennes hund innan också".

Det går ett par dagar och du får hem ett brev där du är skriven som första person att få ta över en brun blommig lampskärm.

Med undertecknat
"Den äldre damen"


Tänk att en vänlig, tilltalande blick kan skapa en sådan kärlek och vänskap.

Ta hand om varandra, ta hand om varenda ögonblick.




Övriga genrer av Krasivaya
Läst 583 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-08-30 00:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Krasivaya
Krasivaya