Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dömda


En kriminell och en domare (Ingen poesi, skriver av mig)

Advokat
IT tekniker
Lärare
Psykolog
Sjuksköterska
Läkare
Kirurg
Domare

Visst tar det tid att läsa, skriva och utbilda sig till alla dessa yrken?
De yrken som sägs vara "de högre rankade". Där det enligt samhället krävs mycket hjärna för att klara av kurserna, annars får man dåliga betyg och blir så otroligt besviken att man kanske helt förlorar motivationen och lägger ner helt och fullständigt. Kanske söker man sig in till en ny linje, till arkitekt? Där behövs väl otroligt mycket hjärna och för att inte tala om barnmorska där det tar 10 år innan man är ordentligt utbildad. För har man ingen utbildning är man ingenting och kanske hamnar på gatan, som kriminell!

Är det ett dåligt rykte?
På riktigt?

Låt oss se.
En kriminells vardag:
Hitta lösningar i hur denne ska ordna pengar för mat just den veckan.
Hitta en bra plats att bo på den veckan för att ha energi nog att överleva.
Hålla kvar styrkan för att inte ramla ner i träsket. För tror man att träsket är att vara kriminell, tror man fel.

En kriminell är de mest intelligenta människor som existerar.
De måste tänka logiskt för att överleva
De måste kunna språket vart dom än kommer för att finna vägar.
Dom måste lära sig att slåss för sig och de (om de har några) som står dem nära.
Dom måste göra ekvationer för att räkna ut hur mycket av drogerna de måste sälja för att tjäna ihop till att få in mer för att kunna överleva ekonomiskt.
De måste planera in leveranser av vapen, just det EXAKTA klockslaget, den dagen. Hur de ska planera ett lyckat rån, vart sitter alla kameror, hur jobbar vakterna, vilka jobbar där och vart sitter larmknapparna. Hur lång tid tar det på polisen att ta sig till platsen om något går snett, osv.

Och för att inte tala om de människor som sitter bakom lås och bom.
Dom MÅSTE veta hur man överlever
Dom MÅSTE veta hur man slipar en tandborste utifall denne blir på hoppad
Dom MÅSTE veta hur man psykiskt tar en person OM denne verkligen inte kan eller vill slåss.
Dessa människor kan, utan att göra någon själv, få sig känd i handlingar på utsidan, även fast de sitter bakom lås och bom.

ALLT detta en kriminell människa lär sig är inte i böcker. Inte av television, de har inga som undervisar dem. Dom lär sig själva, dom lär sig av överlevnadsinstinkten.
Dom lär sig av LIVET.

Något att tänka på innan man säger sig har mer innanför pannbenet än en kriminell person. Då faktumet faktiskt är, att det är just den där domaren som har så ofantligt mycket mindre innanför pannbenet, än den personen han precis gav livstid på, har en IQ på 182.





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Krasivaya
Läst 501 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-08-30 23:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Krasivaya
Krasivaya