Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kåseri inspirerat av översvämningen i Skåne, augusti 2014.


Hårdgjorda ytor

Det är märkligt hur mycket av det som är på tapeten, kan sammanfalla.

 

Det talas om uttrycket hårdgjorda ytor och som blivit aktuellt efter den senaste översvämningskatastrofen som inträffade i Skåne nyligen efter det myckna regnandet.

 

På grund av att stadsplanerarna inte kunnat förutse vad som kan hända, så har stora arealer värdefull åkermark belagts med asfalt och betong.

Stadsplanerarna har byggt för biltrafik till och från shoppingcentra. Detta har lett till att vid översvämningar finns det inte stora naturytor som kan suga upp gigantiska vattenmängder.

 

Det finns vissa tendenser som visar att intresset för att köra till shoppingcentra minskar och att folk i större utsträckning börjat handla på nätet och second hand.

Fast å andra sidan ökar nybilsförsäljningen, så det är svårt att veta åt vilket håll utvecklingen går.

 

Man kommer osökt att tänka på en parallell. Den hårdgjorda ytan i samhället i dag.

Där finns heller ingen mjuk mark att landa på, och som kan suga upp de problem som håller på att svämma över rent mänskligt.




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 401 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-02 18:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP