Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ger din röst tröst?

 

En sann vän växer inte på trän

all annan sanning är disträ

I början är vännen söt

sen lägger han näsan i blöt

 

Ditt leende till vännen

fastnar i lösgommen

När du blivit tandlös

lämnad utnyttjad och försvarslös

 

Där står du med din egenhatade själ

förbannande att du själv gjorde dig till vännens träl

Får skäll av omgivningen för din bitterhet

som skapades av din dumsnällhet

 

Får höra att det är en ny dag i morgon

men såren har utsöndrat sjukdom i obetalda lån

Och ingen vill ha fattiga i välfärdskön

så där står du sjuk och eländig med ingenting, rånad på gårdagens skatt i lön




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 381 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-09-02 22:15



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2014-09-05

  Bibbi VIP
Håller med Senta här.
2014-09-03

    ej medlem längre
Ett ordspråk säger: "Den som upphör att vara vän har aldrig varit det."
2014-09-03

    ej medlem längre
Bra formulerad text
2014-09-02

  Ponkla
Bra skrivet!
2014-09-02
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP