Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rösta för empatin i ditt hjärta för en annans smärta

 

Rösta rätt

är lätt som en plätt

Använd inte din stjärt

för en fjärt

 

I ansiktet på din medmänniska

som drabbats av det trista

Arbetslöshet eller sjukdom

hemlöshet eller fattigdom

 

Nu är det dags

för en ny madrass

Hjälpa hemlösa

se det inte som att slösa

 

Sluta pina cancersjuka

med sysselsättningsfas dukar

Med svältlön

som skickar dem till kyrkans bön

 

Hjälp arbetslösa

slippa vara värdelösa

Ge dem hopp

om att stoppa utanförskapets jobbstopp

 

Räkna inte bomullsnegerns telefonjobb

åt en skurkaktig snobb

Som ett ledigt jobb utan som en rasistisk mobb

för att utnyttja en fattig kropp

 

Skrota alla jobbskatteavdrag

skyll inte på flyktingarnas penningbidrag

Höj skatten för rika

rösta på Robin Hood så de slutar skrika

 

Låt dem veta att empatin lever

och bevisa att svenska folket är ett folk av heder

Som skiter i olja och granater

tycker illa om mänskliga brännmaneter

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-08 12:30



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Vilken Invasion, bra skrivit!
2014-09-08

  Ponkla
Bra skrivet!
2014-09-08

    ej medlem längre
Vi hoppas det blir förändringar nu då...
2014-09-08
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP