Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hundkörkort borde införas


för sanslösa hundägare

För dom klarar inte av hunden, hundarna, helt enkelt

Ta damen som inte låter sin fina men nedtryckta labrador

få hälsa på andra hundar

Inte ens om de båda hundarna har koppel på sig

Inte så speciellt snällt mot hunden hennes som ivrigt

vill komma och hälsa på en annan hund

Eller han som lyfter upp sin terrier och börjar småspringa

med den varje gång han får syn på en annan hund

För personligen själv så fattar jag ingenting om vad dom

håller på med

Stackars hundar

För några bra hundägare kan jag inte direkt påstå

att dom är

Så dom borde skolas i hur man uppför sig när man är ute

och rastar sin hund

För låt hundarna få vara just det

Hundar

Så låt dem få hälsa på varandra under uppsikt

om man är orolig

För det gör dom bara gott, vill jag påstå

För alltid lär dom sig något nytt...

Ken Cassel
8/9-2014




Fri vers av Ken Cassel
Läst 142 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-09-08 15:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel