Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Egoistisk modern demokratisk politik

 

 

 

Hjärtat kittlas

i ironins smärta

När det tisslas

om att öppna hjärtat

 

Vad kan en hemlös ge

utan bostad utan värme

Frysande med råge

blir han inombords allt sämre

 

Vad kan en utförsäkrad ge

i en fornstor skatteinbetalande kropp

Får han mot sin vilja en sjukdom som spe

förlorar i sitt nya utanförskap allt hopp

 

Vad kan en långtidsarbetslös ge

när han i sysselsättningsfasen

Får välja mellan spott och spe

som den nya judegasen

 

Arbeit macht frei

ekar skoningslöst

I Sveriges nya grej

som jobbskatteavdragen utlöst

 

Och när man försöker tända en lampa

vägrar neonet att skina

Och byter namn till en slampa

som i sitt Nuon får de fina att oskyldigt tindra

 

Kvar blir minoriteten

som demokratiskt blir satta på backen

I sin obetydlighet som den röstsvaga societeten

blir de osynligt oskyldigt fastnaglade i skiten som svärdet i stenen




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-08 16:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP