Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bättre vara rik och frisk än fattig och sjuk

 

Skrot ska bort

från samhällets bott

Önskar vår topp

eländigt stort

 

I jämförelse med en penningförlängd snopp

räknas de utan pengar som lort

För på sikt

är de inget av vikt

 

Nuonaffärer tystas

sjuka utkrystas

Till sysselsättningsfaser

som mänskliga avgaser

 

I en snabbare död

blir de raskt ett rikemansbröd

Ett tilltugg till festens mjöd

som ett fint rikemansstöd

 

Sen ler politikerna stort

lovar flyktingarna slott

Men betalar med andras blod

när de med friskt vatten översvämmar sin lönedumpningsflod




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 973 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-08 23:09



Bookmark and Share


    nånja
Yup, knas.
2014-09-15

    ej medlem längre
Här är det inte fråga om någon diskriminering fast de är så kvicka att skrika om det annars för allt möjligt.
2014-09-09
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP