Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad ska man rösta på?

Inte socialdemokraterna i alla fall
För dom gjorde bort sig allt för mycket när dom
hade makten för ett gäng år sedan
Rena rama lekstugan vill jag påstå, då dem lekte med
skattebetalarnas pengar åt både vänster och höger
Ingen ordning alls
Och nu har Moderaterna haft det lika roligt under sin
mandat period då de har sålt ut nästan hela Sverige
För inte ens systembolaget är vårat längre
Sorgligt
Så dom får inte heller någon röst av mig
Så de enda som egentligen vill något riktigt vettigt är
faktiskt Miljöpartiet och Sverige demokraterna
För invandringen har blivit en viktig fråga för mig
då jag tycker att det räcker nu
Vi har tagit emot fler flyktingar här i Sverige
än vad dom har gjort i hela USA
Det säger väl allt om det nu är sant
Plus att jag vill påstå att vi har inte klarat av dom
invandrare som redan har kommit
För vissa får bo i flyktinganläggningar i flera år
med socialbidrag utan arbetstillstånd
för att sedan få beskedet att dom måste åka hem igen
Under den tiden så har en del av dem säkert hunnit
lära sig svenska till och med
Men tyvärr
De måste åka hem till sin egen misär
Nä, så våran så kallade flykting politik här i Sverige
är under all kritik enligt min mening
Och det enda parti som vill göra något för pensionärerna
är faktiskt Sverige demokraterna
Jag tänker då på mina egna föräldrar som är pensionärer
Om pensionärerna i detta land startade ett eget parti
skulle dom säkert vinna med hästlängder
För så många är dom, såvitt jag förstår
Så det lutar åt att jag röstar på...?!

Ken Cassel
13/9-2014




Fri vers av Ken Cassel
Läst 167 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-09-13 12:18



Bookmark and Share


  ingenmening
Hej Ken!
Det är många som sitter med de tankar du beskriver. Jag vet inte vad du tycker men jag chansar på att du liksom jag tycker det är skönt att få skriva det jag tänker. Likväl tycker jag att det är intressant att läsa det andra skriver om sina tankar.
Jag hittar en rad som jag fascineras av i din text.

"Det säger väl allt om det nu är sant"

Vilket för mig tyder på en sundhet i att ifrågasätta, oavsett åsikt.

2014-09-19

    Vinda.
I tanke på dina särskrivningar borde du rösta på något som förespråkar skola och utbildning, som exempelvis vänsterpartiet som för övrigt gör mycket för pensionärerna. Du verkar vara lite vilse i hjärnbalken såsom alla andra mindre vetande.
2014-09-13

    Jane S VIP
Det handlar också om dåligt ledarskap och fantasilöshet hos våra politiker och byråkrater. Klart slut. :-)
2014-09-13

    Jane S VIP
Kom igen Ken! Öppna ögonen. Det är ju marknadsliberalismens kollaps vi bevittnar. Det har ingenting med invandringen att göra. Sjukvården sköts ju också illa, ska vi lägga ned den då? Allt handlar ekonomi och omfördelnningen av resurser.
2014-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel