Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen ljusning vid egoismfronten

 

Valet är över

sanningen bedövar

Mina innersta känslor

som brännässlor

 

Egentligen hände ingenting

förutom en enda sanning

Missnöjet mot invandrare ökade

nationalismen spökade

 

Men vad är nationalismen värd, för en svensk sjuk medborgare i cancer eller reumatism

vad är nationalismen värd, för en utförsäkrad eller arbetslös i vår jobbskatteavdragsegoism

Vill vi inte alla fly från ett idiotiskt krig

vill vi inte alla ha hjälp om cancern sabbar våra liv

 

Tänk dig då in i andras situation

och slå på rätt element i din ton

Ingen fodrar att du ska bli lika snäll som Jesus

men du behöver inte i allt tänka som en judas

 

Det är politikerna som styr oss så mäktigt

för många invandrare och jobbskatteavdrag är uppkäftigt

Men det är politikerna som skapar felen

invandrare eller sjuka svenskar ansvarar inte för den delen

 

Så öppna era hjärtan

för smärtan

Och inse fakta

att vi som kan måste skatta

 

För att bibehålla välfärden

måste vi gemensamt jaga flärden

Men också tråkigt nog inse

att vi på invandringen måste använda linsen

 

För ingen blir hjälpt

av att Sverige blir stjälpt

Och att våra nyimporterade flyktingar åter måste fly från gasen

tillsammans med svenskar in i tredje fasen

 

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-15 07:11



Bookmark and Share


  Ponkla
Kommer bli svårt för S att ta över efter Reinfeldt & co´s misslyckande inom välfärden och samtidigt utesluta SD´s politik...
2014-09-15

    ej medlem längre
Det är säkert ingen ljus framtid
2014-09-15

  cilax VIP
det troligt att 12,9 % av medlemmarna på poeter.se röstade på SD, 31% på S, 23% på M, osv. För mig, en svindlande tanke
2014-09-15
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP