Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En röd kameleont föddes idag

 

Jag ryser

jag fryser

Blir skrämd

känner mig åter klämd

 

Ser blåa nyanser

som dödar utsattas chanser

Men när högerhanden

klipper vänskapsbanden

 

Med vänsterhanden

blir branden

Ett faktum

för de som bor i slum

 

Åter syns ingen nödutgång

utan bara en Socialdemokratisk batong

Nyförlöst från en blå kokong

av en röd faderskameleont

 

Hjärtat gråter

när han belåtet

Slår denna batong

i skallen på en bärare av röd medaljong

 

Känner suget

från helvetet

Sträcker upp händerna

hoppas jag har fel och något händer

 

Han fick inte min röst

är min enda tröst

När mitt sista hopp

sugs ner i ett sjukt avlopp




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-09-15 21:46



Bookmark and Share


  kjell-åke bearfoot VIP
Ett roligt svar jag fick om denna dikt på facebook från V:

Hej Kjell-åke! Stort tack för din dikt. Jag ska vidarebefordra den till Jonas Sjöstedt.

Mvh Anastasia, politisk sekreterare

2014-09-16

    ej medlem längre
Det låter inte hoppfullt kommande dagar.
2014-09-15
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP