Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förändrades jag eller försvann samhället

 

Jag hade en gång en dröm

cyklade till en sjö

Sommaren var varm och grön

gav mig lyckans frö

 

Jag mådde himlans bra

så som man ska

Samhället hade bra DNA

allting sjöng halleluja

 

Men nu är jag gammal idag

med ett dussin sjukdomsinslag

Som gör mig knäsvag

till att orka va gla

 

Mardrömmen försvinner ej

när ögonen öppnar sig

När ögonen stänger sig

ser jag aldrig en bättre grej

 

Samhället mitt är dött

för mig som en samhällsutstött

Är jag som en kostnadsutgift söndernött

bara som jobbskatteavdrag blir jag pånyttfödd




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-09-16 15:14



Bookmark and Share


  Ponkla
Känslosamt bra skrivet!
2014-09-16

    ej medlem längre
Bra skrivet om utanförskapets elände.
2014-09-16
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP