Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är jag?

likt ett förtappat höstlöv skriker jag ut i vinden vem är jag?
är jag en stjärna tindrande ensam i mörkret?
en regnbåge sedd av ljuset?
eller en skugga försvunnen i natten?
ty, jag har förlorat mig själv
jag har dansat alltför länge till näckenssång
kysst änglar och demoner
likt en eremit vandrat i jordens alla hörn
försökt finna svaret i nostalgins gator som har gett mig tusen nålar
vandrat tillbaka till samma gamla fotspår
säg mig vem är jag?
är jag en katt med en lejon spegelbild?
en solros som sträcker sig ivrigt efter solen?
eller en klocka som bara tickar utan att faktiskt kunna ändra på dygnet?
säg mig vem är jag?
är jag som en blomma vars nektar är gömd från omvärlden?
en flod vars vågor välter alla båtar?
eller sömnen som ivrigt försöker omfamna avlägsna drömmar?
säg mig vem är jag?
ty, osäkerheten har eldat upp alla mina svar




Fri vers av Nafisa
Läst 343 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-09-16 20:30



Bookmark and Share


  Quasimodo
Många tankar här om att vara, bli sedd bekräftad och hörd, att ha en tydlig existens, ett av livets stora problem, då kanske inte ett helt liv kan ge ett svar!?
2016-12-19

  genni VIP
Starkt berörande, naket och skört skrivet, applåd!
2014-11-03

    ej medlem längre
Du skriver bra här..
2014-09-23

  Connie
Du är en riktigt bra poet! Här har du fått till en intressant och filosofisk text!
2014-09-17

  Lena Själsöga Keijser
du berör
dina ord är vackra i bilder framstigande

och

du är
du
är
2014-09-17

  Tobias Haglund
Intressant och filosofiskt. Många snygga bilder som skapas i din fina text. Bra gjort!
2014-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Nafisa