Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maskrosbarn har ingen mamma i riksdagen

 

Maskrosfröna flyger lätta i västanvinden

av många avskydda som ej vackra blommande sinnen

Maskrosorna slokar över sin utstötthet från människosjälen

gråter över att de inte tycks ha tillräckligt fina kläder

 

Men ändå kommer det nya maskrosbarn varje vår

för att mobbas i sina nya skepnader år efter år

Gråta exakt likadana tårar

över att människosjälen aldrig tycks växla in på vänligare spår




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-09-17 18:50



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Starkt.
2014-09-22

  Gunwale VIP
Sant och berörande. Viktig text!
2014-09-18

    ej medlem längre
Människan har lättare att bosätta sig i ondskans rike än i det goda, vad det nu kan bero på.
2014-09-17
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP