Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sargasso

Skrivbordet är skeppet
som seglar mot Sargasso

fartyget med fyra master
där vindarna klättrar

däckets slipade durkar
de törstande tungornas salta trä


och i utkikens korg
ropet och sången

visan om vågorna
när de reser sig på avstånd

för det blöta famntaget
och det nakna djupets botten




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-09-18 08:11



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Synd att boken "Skattkammarön" av Robert Louis Stevenson inte fick någon riktig uppföljare. Men du kanske kan skriva den. Dock då på rimmad vers.
2014-10-12

    ej medlem längre
Ja, Gisela May! och Sjörövar-Jenny! och allas vår Dunja Hausmann från Weissensee, Berlin, DDR! :-)
2014-09-21

  Minkki VIP
Gisela May kommer för mig vid läsningen av den här texten....
fin kontrast mellan visan och det nakna djupets botten
2014-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP