Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dödens stumma visa

När natt blir dag och ljus i blick blevo allt till inget blevo liv till död.
Och svart till blått och jord till träd och träd till jord blevo ett i noll.
Och död i kropp blevo liv i själ blevo stumt till stoft blevo upphört.
Blevo glömt blevo gömt blevo dött och nött och begravt och bestött.
Vaggar dödens stumma visa till dröms i sömn i ström med granne och dans och rekvisita.
Blevo kall blevo klar blevo hatisk till alla blevo kärlek till allt.
Till sol som är född som har fött natt och svart och jord och träd och liv och dödens stumma visa.




Fri vers av Alice Elisabeth
Läst 269 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-09-18 10:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alice Elisabeth
Alice Elisabeth