Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljuset faller på platsen jag står

 

Alla historier börjar någonstans

All sjukdom har ett hem

Vem kan säga att hon är helt fri,

från det som hänt innan?

Ett kapitel skrivs i gräset

Det ligger en klarhet i gesterna där

Vad vill du jag skall säga?

Det är bara en rytm att söka

 

Det handlar om både och

Om moral och att du har snygga tuttar

Det är svårt att säga just nu,

vad jag kommer sakna mest

Jag är bättre och sämre än mitt rykte

Aldrig att jag stannar i medelmåttan

Ekot från trumman som slås långsamt

Ringer ut fanatismen, ringer ut

 

 

Det är make-up på min kudde

Tomma flaskor täcker golven

Mina skivfodral är i oordning

De där snyften i badrummet

Jag hör dörren slå när hon går

Jag borde vrida tillbaks klockan till igår

Få ett annat händelseförlopp, andra ord

Vi har inte begått några misstag än

 

 

På radion varnar dom för halka

Du går din väg, jag går min

Jag kan inte vara tyst

Det är väldigt många "Nej"

Sträcker ryggen rak och står upp för dem

Jag såg dig så, utan smink med utsläppt hår

Varje början bryter sitt löfte

 

Några recensioner och ett par skor

Allt jag behöver för att inte kunna ångra mig

Oskuldsfullhet och ignorans i det smutsigaste av sinnen

Jag är snart på andra sidan ruset

Människan skapades första dagen i april

Tar du med dig de sinnliga lasterna,

så tar jag med anledningarna till dem

Låt dom göra oss till slavar

 

 

Efter midnatt står jag där

Röker mot natthimlar igen

Det kryper över mitt skinn

Jag älskar dig för allt jag är värd

Flyr från hjärtslagen

Sorterar mina skivor rätt

Dricker ur den sista slatten rom

Men lägger mig i de skrynkliga lakanen

 

 

Alla historier börjar någonstans

Varje början bryter sitt löfte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av theperna
Läst 190 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-21 06:48



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det är så märkligt hur världen är beskaffad, att det bara finns ett visst antal medaljer och att livet ofta är en tävling, att bara det är somliga förunnat att få säga 'nej' eller att om en inte beter sig som helt naturligt, en måste bli våldtagen, rånad, misshandlad, mördad eller bara förbigången, förbisedd, osedd eller helt enkelt osynliggjord. Älskas, älskas inte, älskar, älskar inte. Ibland är en upplevelse av en text eller en annan människa som att få en knuten näve eller en ömsint hand mot egna ansiktet.
2014-09-21
  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna