Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Djävulsdansen

Är din egoistiska ärlighet

någonting värd i mänsklighetens namn

När sanningen är djävulshet

och du tigande utan åtgärd tar den i din famn

 

Du samtycker

till ett fascistiskt tryck

Hjälper översittarna att knycka

från nedersta trappstegets befolkningsgrupp

 

Tillåter falsk propaganda

utöka inkomstskillnaderna

Som kraschlandar

på de fattigaste med utförsäkringar

 

Låtsas nu inte att du tycker synd om flyktingar

Eller att du bryr dig om arbetslösa och sjukas vardag

Du har med din dubbelmoral skapat svenska dödsryckningar

när du tillåtit dig frodas i Rut Rot och jobbskatteavdrag

 

Nya nazistpartier ser dagens motljus

utnyttjar självmordspiloternas desperation

Talar som Jesus

fullbordar cirkelns hjärnhinneinflammation




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 157 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-09-22 19:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Svåra tider väntar.
2014-09-22
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP