Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Obs! Detta är inget angrepp på de som bekänner sig till det Minimalistiska ... - Men däremot till dem som missbrukar begreppet och därmed utarmar dess verkliga innebörd och mening ...


Ibland kan det minimalistiska ...

... i brist på
egen förmåga till 
verklig kreativitet
och att ha någonting 
som är värt att förmedla ...

... användas
eller rättare sagt missbrukas
för att ge en konstnärlig hemvist
till presenterade konstverk
och publicerade ordflöden ...

Å andra sidan
lever vi ju
alla och envar
i en synnerligen 
per definition enligt ovan
minimalistisk värld i allmänhet
där det är få
vilka verkligen bjuder
på sig själva fullt ut
emedan desto fler
strömmar till
de dukade gratis-borden
där de diskuterar enkelhetens 
koncentrerade rena former
såväl inom konsten
som författarskapet ...

... som vore det 
den självklara normen ...

När borden är tömda
och såväl maten 
som kakfaten är slut
dröjer det blott någon minut
innan minimalisterna 
försvunnit ut ...

... i all enkelhet
för att söka finna
nya gratis-bord
de kan få tömma
och samtidigt fylla
varandras egon
med inbördes beundrande ord ...






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-09-25 05:57



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
En dagsedel ,en huting och en avhyvling till dem det berör. borde införa en avd för snyltgästernas skampåle.
2014-09-25

  Carl Mikael Fäldt
Jag är medveten om att din text är en brandfackla-välskriven dylik!

Vill dock spara på bränslet-den brinner fint utan mina vedträn;)

Ursnyggt skriftat och framförallt tänkvärt!

Tycker jag.
2014-09-25

  WyS VIP
Många sanningar på en gång!
2014-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP