Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

silverträdets frukt

 

naken låg du i den första frosten 
väntandes på en gryning att tina 

det spröda gräset knastrade där
under smälte under,
som visaren droppade till daggen

men om natten, stormen 
tog skuggorna tag
dansande med flickan 
över mjukt mintgröna plåttak 

hon återvände till avgrunden, för svar 
hoppade hage på stigar som sprickor gav

nyponbuskarna och stenplattorna
allting stod orört, allting fanns kvar 

 


hon drack mognat flytande silver
från rotens sav


 

 




Fri vers av Silverbjer
Läst 224 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-09-28 21:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbar text.
2014-10-03

  träsnidaren
Mycket fantasi och saga innehåller din text. Vackert språk. En text att läsa många gånger!
2014-09-29

  Silverstripe
En text som får fantasin att dansa i slingor. Den har en bra märklighet.
2014-09-28

  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket fagersamt ordfört om frihetens belevande dans, där om natten.
2014-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Silverbjer