Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brutal sanning

 

Inte många vill se

sitt eget face

Utan flyr sitt ansvar

i sanningens svar

 

Därför skapas om och om igen

nya nazistiska namn

Där oskyldiga livsproblem

skapas på löpande band

 

Framkallade av en nygammal demokrati

som lärt sig särskilja på fint kreti och uselt pleti

Tillåts minoriten dödas långsamt och smygande

av majoritetens omänskliga egoistiska heilande

 

Auschwitz, Treblinka, indianer och bomullsnegrer

får svenska kompisar i utförsäkringar och sysselsättningsfaser

Privatiseringarnas bieffekter byggs på med knäckebrödsätande vattendrickande bebisar

när Nuon, Oil Lundin, Rut, Rot, jobbskatteavdrag, spionbrev och vapenhandel blir laglig vardagsmat för våra ministrar

 

Slutresultatet blir vackert blått och flott

när det flyttar in i en röd kameleonts slott

Politiker bonus

sjuka Fonus




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-09-30 01:39



Bookmark and Share


  Ponkla
Bra skrivet! Gillade de 2 sista raderna mest, klockrent!
2014-09-30
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP