Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sköldpaddans sång

I
Sjunker
och når inte botten

där mörkret är en röst

som får vattnen
att dallra


faller från trädets gren
nära de sju fåglarnas
fors om våren


tränger genom
ner i det djupa

medan du
som satt med mig
inte längre talar

om eken
om stenen

om barnet
som älskar sjöarna


II
Men därnere
hör jag rösten
och sköldpaddans sånger

och vet

att tiden finns

för att barnet
skall växa

nära molnen
och stränderna




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 505 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-10-03 21:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Har du någonsin hört en sköldpadda sjunga?
2014-10-05

  Eva Langrath VIP
Vacker och innerlig text som väcker tankar både om sorg, saknad och hopp hos mig
2014-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP