Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Livet är precis så meningsfyllt som vi väljer att själva göra det till ... Ibland sätter tillvaron begränsningar som gör det hart när omöjligt att leva men oavsett avgörs utgången av huruvida vi verkligen livet vill ...


Jag skriver om livet ...

... i allmänhet
men än mer om
det som fyller livet
med innehåll och innebörd
i synnerhet ...

Oavsett om 
det handlar om 
det som känns bra
så som kärleken
vänskapen och allt
det goda livet bjuder på
eller
om det handlar om
de mindre önskvärda
känslor som vi stundom får
när livets baksidor
och 
en del objudna oönskade individer
tränger sig på 
och lämnar efter sig 
infekterade svårläkta sår ...

Men visst blir det en och annan rad
som även berör döden
och det som kommer sen ...

... likväl det oundvikliga
är det som ger anledning till
att ta vara på den tid
som är oss given
och verkligen se livet i sig
som vår allra närmaste vän ...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-10-04 15:21



Bookmark and Share


    Monica Kvist VIP
Mycket vackert och tänkvärt skrivet.
2014-10-16

  Lärling
Kloka ord om livet!
2014-10-05

  Maiah VIP
Kloka ord, mycket visdom
2014-10-04

  Ingrid Trolle
Människor som tränger
sig på och river upp sår
skall aldrig släppas in på
livet.
Väl skaldat.
2014-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP