Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Slumpens systerskap


slumpens systerskap
möts i  ett uppflog fria ord - i aspens sista skälvande
minut
och över slumpens systrar regnar
det oktobersol och gyllene löv

de möts
och där de stannat
läggs som skuggor kvar på marken
nödlögnerna de kastat av

de strövar ord i ord
genom en blåsig lövträdsdunge
och ovanför dem växer sig en rymd
allt högre
medan träd och buskar sätter nästårs knopp
och sammanflätar systrarna med röda vildvinsrankor
i deras hår

natten faller stjärnklar
jord tillhör de - systrarna
och mörka vattendrag som glimmar
ålderdom och död

de lyser väg med aspens löv som darrar
i slumpens lek
asplöv som lägger sig till vila snart
på livslinjen i någon systers hand
och då har alla orden flyttat - då är sent
på Jorden






Fri vers av Måna N. Berger
Läst 601 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2014-10-06 02:41



Bookmark and Share


  Annaemi VIP
Åh, så fina bilder du skapar!
2017-09-17

  axveronika
Så vacker
2014-10-15

  Eva Langrath VIP
Vackert om liv som levs på riktigt där allt får rymmas även nödlögnerna.
2014-10-06

  Peter Olausson VIP
ja, en vacker stämning av höst och sådd bland systrar, för ett nästa år av liv!
2014-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger