Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min mamma räddar prinsessor

Min mamma leker med mina små döttrar
hon tycker om att vara farmor

på golvet har dinosaurierna omringat en prinsessa
hon är i stor fara
de kan äta henne levande krossa henne slunga henne med sina svansar

mamma klär på flickorna sina strumpor skickligt
utan att förstöra dramatiken

det här var kvinnan som satte huvudet på min panna
när jag brann som elden
ska den gå ner ska du äta ska du sova

hon är van att uttrycka sin kärlek genom oro
i stället för Jag älskar dig: du kanske blir förkyld min son
du kanske blir sjuk

i tonåren: du kanske blir dödad min son du kanske åker fast
även idag: har du det svårt min son är barnen ledsna

om hon inte oroar sig en dag plågas hon av dåligt samvete
hon förbannar sig själv för att hon inte kan älska

min mamma med grundskola
hon tvekar inför blanketter intyg skriverier

min mamma med sjuka knän
två fötter på varje trappsteg två händer mot väggen

min mamma med oläkt arm
två händer kring mjölkpaket två ögon på händerna

min mamma med värkande rygg
två ögonlock slutna i smärta två käkar i kramp

min mamma med svullna fötter
min mamma med glesnat hår
min mamma med egna lakan i väskorna
min mamma med sina minnen
min mamma med sin glömska
min mamma med sin gamla handväska
- hon byter inte ut den för hon fick den av sin son

min mamma med färdigsydda kostymer
dotter syster hustru mor textilarbetare utvandrare invandrare farmor

min mamma en nolla i patriarkatet
fick aldrig en chans att bli en Människa

min mamma numera gammal
dinosaurierna åt henne levande de krossade henne slungade henne med sina svansar

hon borde vara den sista som räddar prinsessor

men se där hon bryr sig inte om sånt
men se där hon gör om det igen som hon alltid har gjort

hon räddar offret ur belägringen hon smeker det hon ger det mat och vatten
blev du rädd min dotter blev du skadad av de där odjuren

och mina små döttrar jublar högljutt
bra jobbat farmor!




Fri vers (Fri form) av Shqiptar
Läst 148 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-10-07 11:06



Bookmark and Share


  Mirreh VIP
Så är det, likadana mammor överallt. :/
2014-11-21

    ej medlem längre
En sån fantastisk text. Har aldrig själv haft denna typ av mamma. Men som mamma själv
känns mycket igen. Ååå, all denna oro.
Väldigt starkt o vackert.
2014-10-07

  Tobias Haglund
Mycket fint med bra budskap!
2014-10-07

  sextonförevigt
Åååh, så vackert! Ingenting rör mig mer än just ämnet "Mamma", Mamma som är allt, som är kärlekens drottning. Du satte orden perfekt.
2014-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Shqiptar
Shqiptar