Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tillägnas efterlevande till offren i Christchurch


Blue

Jag har känslan av en plockad fjäder
som vaggas i det blå.
Betyder det att Allah finns på riktigt?
Jag skulle verkligen vilja veta, särskilt under dessa
omständigheter. Men jag har aldrig känt mig
så  l ä t t —
och det ä besynnerligt, för min kropp
är så tung.
 
Förruttnelsen börjar nästan omgående.
Min hud skiftar färger,
som de kalejdoskop mamma köpte
när jag var liten. Mitt hjärta
slår inte längre: mitt blod har slutat cirkulera.
Det är en slav under gravitationen.
Det rinner neråt inuti kroppen
mot jorden.
 
”Ty av jord har vi gjort dig och till jord ska vi göra dig 
och av jord ska vi åter uppta dig.”
 
Men det här är bara min kropp: jag är Abd’Allah:
slav under Allah. Jag har känslan
av en plockad fjäder, som vaggas 
i det blå.
 
Rigor mortis griper mina leder, men själen
fladdrar fri. Eftersom jag föll framstupa,
med huvudet på bönemattan,
kommer jag att ha ett tecken på pannan inför Gud.
 
”De ska få allt som deras själar må önska, allt
som glädjer deras ögon.”
 
Insha’Allah 
möter jag min mor där. 
Hon känner nog igen min kalejdoskop 
även när det skiftat
färg.

 




Fri vers (Fri form) av Shqiptar
Läst 210 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-03-19 08:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Shqiptar
Shqiptar