Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När två människor blir kära

när två människor blir kära
råkar den ena vara i Stockholm och den andra i Prishtina

eller den ena studera i Wien och den andre dricka kaffe i Tirana
eller den ena gå ut för att handla dockor till barnen i Chicago
och den andra måla i byn vid Tysta Balkongen

och den ena kan inte komma
för man har barn man har tentor man har räkningar att betala

när man blir kär
säger man högt "kolla du kanske har det bättre utan mig"
(hjärtat viskar tyst något helt annat)

när man blir kär
kör man bil och arbetar och tvättar kläder och skriver dikter

säger kanske till professorn "jag håller inte med"
eller till patienten "välkommen, varsågod och sitt"

med små avbrott som förblir osedda av andra
intermezzon där allting stannar till och skrattar inuti

när man blir kär väntar man sena kvällar
att höra den andres röst i telefonen

annars vill inte djävulen somna
med stora ögon studerar den taket
hela natten




Fri vers (Fri form) av Shqiptar
Läst 208 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-10-08 09:17



Bookmark and Share


  Shqiptar
:-)
2014-10-08

    ej medlem längre
Mmm...så har man det då...
Det är häftigt hur konstaterande allt kan bli bara genom att använda "man" istället för "jag".

2014-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Shqiptar
Shqiptar