Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ghezi park

när jag utmanat onda ögat
vet jag att det skall förfölja mig

det skall komma iklätt uniform
och slå på mig som ett odjur

med batong och tårgas
med vattenkanoner
med gummikulor

och det ska skratta åt mig från sin svarta tron
som mörkrets furste

det ska hota mig

- för varenda en som du kan uppbringa
skall jag ställa fram ett hundra! -

krigstrumman ska eka
i skilda kontinent
som förut när det byggde imperier

det kommer att försöka på alla sätt
att äta ur mitt hjärta

men det skall vara för sent
och det skall veta det:

jag har redan föreställt mig
en värld utan ondska

en ny gryning
löv utan tårgas på Ghezi park
barn som leker där

elever som får kvarsittning i historielektioner
för de har glömt bort ondskans namn

därfär vet jag
när jag kastar sten på onda ögat

det gör inget att jag missar
det gör inget att det sitter alltför högt
är alltför långt borta

min gatusten kan fluga i evigheter
och du kommer nog höra när den smäller
förr eller sen




Fri vers (Fri form) av Shqiptar
Läst 157 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-10-08 09:58



Bookmark and Share


  Mirreh VIP
Här får jag en känsla av att du återskapar en berättelse som gjort intryck på dig. Den flätas snyggt i din egen sanning om den onda ögat.
2014-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Shqiptar
Shqiptar