Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi sa ju ingenting alls, vi avtalade ingen tid. Du sa bara att du ville ha mig, att jag var fantastisk. Att jag var din.


pärlplattor


du är ett brott mot mänskliga rättigheter

dina händer är röstens ögonbindel och hjärtats krok
du är vägen som byter riktning
och jag går vilse

du är kärlekens värnplikt
ditt hår en vägran
du är konsekvenser och sexton nätters ensamhet
dina armar sluter sig om inget alls
du är kvällar i skitigt kök
din lugg doftar bokhandel och pling i dörren
du är borttappade strumpor och sköljmedel
dina fingrar böjbart ärliga
du är stenen i min hals
en kvarglömd tumör för stor att svälja
du är utvalda kläder och trassligt hår jag inte hunnit tvätta

du är värme och isande regn
ditt brösthår en djungel där jag tappade mig
du är långt bort och nära
dina lår håller mig fast mot krogtoans vägg
du är tystnad och krossat glas
dina skor ensamma i det som var mitt
du är allt och inget
dina läppar har jag glömt
du är dolce and gabbana
din doft ej mer för mig

du är frost i Vasaparken och kastanjer i mitt hår
dina axlar stilla framför mig
du är sömnen som aldrig kommer
du är rivjärnet jag svalt

du är det svarta under min nagel, nyputsade kängor jag kysst dig i
du är det farliga i vattnet
ditt namn på kakelväggen i immigt badrum
du är knark
tid jag får för mig själv

du är brottet i min kärleks grundlagar
allt jag gjorde dig
förgäves utslängt
som plastpärlor i lera
nertrampade av slaktade svin




Fri vers (Fri form) av tildam
Läst 524 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-10-09 00:14



Bookmark and Share


  petter rost
Formen i detta poem har samma oemotståndliga kraft som Martin Luther Kings "I have a dream..." och du nästan slungar ur dej denna på samma gång lovsång som anklagelse i ett böljande flöde. Det är tokigt starkt!
2015-01-12

  Mogen Skrivmaskin
...hrm,, alltså,,,
jag förstår även smärtan i denna, dock så trollband du mig med dina metaforer. Tack för det!
2014-11-11

  Mogen Skrivmaskin
Snyggt skrivet, favoriter:
din lugg doftar bokhandel och pling i dörren. :-)
OCH
tid jag får för mig själv. Mycket bra, gillas!
2014-11-11

  Kape
Fantastisk. Även om jag önskar att du sluppit skrivit detta.
2014-11-06

    Processor
fint.. men j*vligt hårt
2014-10-09
  > Nästa text
< Föregående

tildam
tildam