Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Perpetuum

På dagarna blöta pennspetsen
i tungan
och skriva upp kaklyler,
en efter en.
Få dem alla exakt.
Rätt ända in i decimalen.
På nätterna
skrynkla ihop papperet
i näven.
Kasta det i soporna.
Att slunga ut barnet
med badbaljan-
att bryta pennan
i småbitar.
Ge mig tungan!
Ett morrande
i fjärran
i fullmåne
ropar som en varghona
på instinktflocken.
Förgäves. Allt förgäves.
Bättre att blunda-
att kasta sig ut
med öppna armar.




Fri vers (Fri form) av Shqiptar
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-10-10 08:56



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Ingen skriver
förgäves.
En dag reser
du dig och finner
dig själv hel - igen
2014-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Shqiptar
Shqiptar