Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liksom månen

 

 

En brevlåda
står ensam och sned
väntar på ett brev
som aldrig kommer

 

Ett träd
fäller sina gula löv
pryder den blöta marken

 

Brevlådan hör musik
gnolar på melodier
men gapar tom
mot duggregnet

 

Dimman
bäddar in morgonen
bussresenärerna över bron
får utsikt

 

Dom duktiga blir duktigare
de slöa bli slöare
de lugna blir lugnare
de känsliga går vilse

 

Missar dagen
förvandlar natten
tomhet som spränger
inifrån

 

Trottoarer
som talar
vart är du är på väg
ingenstans

 

Silverljus som tränger
genom dimman
över kyrktorn
i staden

 

Ett hjärta
som sticker till
en stämning
runtomkring

 

Som jag vilar i
går i
som hur mycket jag än springer
följer med

 

Liksom månen
på himmelen

 

Vänskapen

den livsviktiga

lågan

andas luft

för att brinna

 

 




Fri vers av PkA
Läst 211 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-10-11 00:32



Bookmark and Share


  PkA
Tack för kommentar.
Skall prova det och se.
Har fastnat lite i att skriva versaler i varje ny rad.
2014-10-12

  Rochester
Fin och träffsäker. Skulle dock vinna på att inte inleda varje rad med versal.
2014-10-11
  > Nästa text
< Föregående

PkA
PkA